miercuri, 6 februarie 2013

MUCENICI MOLDOVENESTI


Ingrediente:

Pentru aluat:


- 1kg de faina;


- 3 oua;


- 4 linguri de miere;

- 0,5l de lapte;


- 50g de drojdie proaspata;


- 100g de unt dulce;


- sare;


- zahar vanilinat.


Pentru sirop:


- 2 linguri de zahar;


- 3-4 linguri de miere;


- apa;


- esenta de rom, dupa gust;


- zeama de lamaie;


- miez de nuca sau nuca de cocos deshidratata.


Mod de preparare:


1. Se amesteca ouale, laptele, mierea, zaharul, untul topit, drojdia si zaharul vanilinat, iar apoi se adauga faina si se framanta o coca care se lasa la dospit.


2. Dupa ce coca a crescut, se imparte in bucatele si se formeaza opturi, dupa preferinte. Se pun opturile intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit pana se rumenesc.


3. Siropul se prepara la foc usor, amestecand toate ingredientele. Daca doriti sa fie mai dulce, puteti adauga mai multa miere.


4. Cand se scot mucenicii din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se insiropeaza si se presara nuca macinata sau de cocos pe deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu