duminică, 24 februarie 2013

PLACINTA IMPLETITA CU CARNE

PLACINTA  IMPLETITA CU CARNE

Pentru ca maine nu nu voi fi prea mult pe site vreau sa urez "La multi ani!" siteului Bucataras.ro care maine inplineste 4 ani! Am facut placinta pentru toti bucatarasii in cinstea voastra, drept multumire ca existati! O sa primesc si mustrari ca este post dar....motanul e motan! La multi ani bucataras.ro si toti bucatarasii!

INGREDIENTE

400 g aluat foitaj
800 g carne tocata amestec
2 cepe
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei
1 legatura marar
susan
sare
piper


MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA IMPLETITA CU CARNE

Aluatul se lasa la dezghetat.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute.
Se adauga carnea tocata si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama.
Se pune sare, piper si mararul tocat si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta.
Se lasa la racit putin si se amesteca cu ouale batute.
Pe masa infainata se pune aluatul si se netezeste cu sucitorul.
Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile dim parti se taie fasii de 1,5-2 cm.
Se pune carnea pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pa margine.
Se pune intr-o tava pe hartie de copt.
Se unge cu galbenusul de ou batut si se presara susan.
Se pune in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Se taie rece si se serveste.
Pofta Buna!

PATEURI CU CARNE



Pateurile din foietaj.... fine, crocante si aurii. Sunt usor de realizat, doar dintr-un aluat si o umplutura, cu ce avem prin frigider. Sunt minunate si atat de delicioase, fie ca-s cu umplutura sarata sau dulce, ti se topesc in gura. Acum va invit la un pateu cu carne.

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj      * 400 gr carne
* 2 cepe      * 2 ardei (rosu+galben)
* 1-2 oua      * 1 lg. pasta de tomate
* sare      * piper     * vegeta


Modul de preparare:


Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata si condimenteaza. Lasa pe foc, pana scade zeama pe care o lasa carnea. Taie si ardei marunt si adauga-i peste carne. Stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta. Cand carnea este fiarta si sosul scazut, se opreste focul.


Aluatul de foietaj se intinde si se taie forme rotunde, cu o forma bine ascutita. In mijloc se pune carnea preparata si se unge imprejur cu albus de ou. Se aseaza alta forma deasupra, se apasa bine cu degetul de jur imprejur, se ung cu ou si se dau la cuptor iute. Marginea nu se unge cu ou, deoarece nu mai creste bine.

Pofta buna!

PERISOARE CU SMANTANA




Timp de preparare:
1 ora si 30 minute 

Ingrediente:

Perisoarele:circa 1/4 kg piept de pasare
50 g franzela
un ou sau 1-2 albusuri
50 g ceapa
25 g faina
untdelemn
sare.Sosul: 30-50 g untdelemn
o lingurita de ceapa rasa
25 g faina
15-20 ml zeama de lamiie
100 ml smantana
marar
sare.
Mod de preparare:
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se stinge imediat cu 1/2 l apa.Cind clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate cam cit o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si sepune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Vor rezulta cca 20 perisoare.Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute.Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.Cind sint fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smintini subtiri.Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa.In loc desare se poate pune o lingurita cu varf de "Vegeta".Pentru aroma, se adauga marar verde sau uscat.Cratitase ia de pe foc si mincarea se sareaza, daca nu s-a pus "Vegeta" si se acreste dupa gust.Perisoarele seservesc cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.
    POFTA BUNA

Lacra's blog: Mici secrete culinareŞtii cum să afumi alimente...

Lacra's blog: Mici secrete culinare


Ştii cum să afumi alimente...
: Mici secrete culinare Ştii cum să afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum să faci cappuccino fără să ai expresor? Oare ce în...

Mici secrete culinare




Ştii cum să afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum să faci cappuccino fără să ai expresor? Oare ce înseamnă un grătar cu jar în trei zone de coacere?
Să împărtăşeşti mici secrete şi trucuri de bucătărie e parte din moştenirea bucătarilor profesionişti. Deşi practica culinară e veche de când lumea, nivelul a ceea ce înseamnă „trucuri” s-a schimbat în ultimii 10 ani. Pe măsură ce milioane de oameni au devenit tot mai pasionaţi de gastronomie, trucurile bucătarilor au devenit ceva obişnuit pe canalele specializate sau la emisiunile TV, precum şi în reviste şi în cărţi de bucate. De exemplu, că trebuie să presezi lămâia rostogolind-o pe masă, ca să o poţi stoarce mai bine, nu mai e vreo noutate pentru majoritatea publicului. De aceea, bucătarii prezenţi în această carte au fost rugaţi să dea alte sfaturi decât cele care sunt deja cunoscute. Unele dintre trucurile lor sunt uşor de realizat, alte sunt grele; pe unele le cititorul le va folosi, pe altele nu, dar tot le va citi cu plăcere.
Cartea este structurată ca o succesiune de scurte interviuri pe care peste 80 de chefi i le-au acordat lui Francine Maroukian. Fiecare tehnică sau truc este explicată de respeticvul chef cu propriile lui cuvinte, alături de o prezentare a profilului chef-ului, a realizărilor sale. Cuprinzând sfaturi care încep de la domeniul tehnicilor bază (cum cureţi ghimbirul cu linguriţa sau cum distribui jarul în grătar), până la trucuri despre coacerea curcanului sau prepararea unei creme-caramel perfecte, „Secrete culinare – trucuri şi sfaturi de la mari bucătari” este un titlu care n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui admirator al gastronomiei.


Carbohidratii si grasimile sunt otrava nutritiei. Toate dietele va sfatuiesc sa le scoateti din meniu, dar unii carbohidrati si unele grasimi sunt esentiale pentru sanatatea fizica si mentala.

Hrama buna vs. hrana rea va dezvaluie diferentele dintre carbohidratii si grasimile sanatoase si nesanatoase dar si ce mancari ar trebui sa evitati si ce mancari sa alegeti.
In aceasta carte veti descoperi:

- Cele mai bune surse pentru carbohidratii buni

- Diferitele tipuri de grasimi si cum va afecteaza corpul
- De ce organismul functioneaza mai bine glucoza din carbohidrati decat cu cea din proteine
- Plusurile si minusurile inlocuitorilor de grasimi
- Cum o dieta bogata in fibre poate preveni imbolnavirea si va poate mentine greutatea
- Puterea vindecatoare a acizilor grasi omega 3
- Efectele carbohidratilor buni asupra mintii:reducerea anxietatii, imbunatatirea memoriei si multe altele
- 25 de carbohidrati - de la mar la iaurt
- Retete cu carbohidrati si grasimi bune...si multe altele.