joi, 11 aprilie 2013

Punch,Bautura cu menta si pere


Impresioneaza-ti musafirii de sarbatori cu bauturi festive in culori vibrante, cu un gust desavarsit. Poti crea propriile combinatii cu sau fara alcool pentru mesele festive 
Iata cateva idei inspirate pentru bauturi festive cu ocazia sarbatorilor de iarna:

Punch festiv pentru micul dejun

Serveste-le musafirilor la micul dejun o bautura festiva pentru a-si incepe ziua cu zambetul pe buze. Amesteca intr-o carafa cu capac trei cani de suc de portocale, doua cani de suc de ananas si trei cani suc de rodie. Pune capacul si lasa bautura la frigider doua ore. Inainte de a o servi, pune in compozitie 1 litru de apa tonica si 1 litru de apa minerala. Amesteca si serveste in cupe cu gheata

Bautura cu menta si pere

La petrecerile de sarbatori ai intotdeauna nevoie de o bautura grozava, care nu contine alcool. Foloseste menta si fructe pentru un preparat de exceptie. Pune intr-un shaker pentru cocteiluri o cana de gheata, un sfert de cana suc de pere, doua linguri de suc de lamaie si lime, doua linguri de sirop simplu din apa si zahar. Agita bine pentru omogenizare si toarna bautura in pahare fara picior. Orneaza bautura cu frunze de menta.

Punch festiv pentru petreceri

De sarbatori, pregateste o carafa mare cu punch de fructe. Aceasta bautura are o culoare vibranta, apetisanta, nu contine alcool, este sanatoasa si hidratanta.
Fa un piure din 280 gr de zmeura congelata si strecoara-l prin panza pentru a scapa de seminte. Fierbe un sfert de cana de zahar in trei cani de apa, apoi adauga cateva pliculete de ceai. Acopera si lasa infunzia 5 minute. Scoate pliculetul si raceste bautura.





Martini cu chilli si cacao


Martini cu chilli si cacao este o bautura ideala pentru petrecerile cu multi invitati. Se prepara rapid, are un gust inedit si se serveste rece. Acest cocktail poate fi consumat si cu cateva masline verzi.


Ingrediente pentru martini cu chilli si cacao

  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml vodca
  • 20 grame zahar
  • 10 grame cacao
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita pudra chili

Cum se prepara martini cu chilli si cacao


Intr-un bol mic, amesteca zaharul cu cacaoa si piperul cayenene.

Intr-un shaker, combina lichiorul de ciocolata, vodca, pudra chili si cuburi de gheata. Tapeteaza marginea unui pahar de cocktail in amestecul de cacao si piper. Toarna apoi alcoolul in pahar.

Cum se serveste martini cu chilli si cacao

Martini cu chilli si cacao se serveste cu gheata. Pentru un aspect mai placut il poti orna cu putina ciocolata amaruie, rasa.






prajitura cu ciocolata si dovlecel

Dovleceii sunt foarte gustosi, atat in diverse retete si preparate sarate, cat si in compozitia unor deserturi.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si dovlecel

350 g faina alba

125 g zahar

50 g cacao

1 plic praf de copt

1 praf de sare

150 ml ulei

4 oua

500 g dovlecel ras

nuci tocate (optional)

Cum se prepara prajitura cu ciocolata si dovlecel

Intr-un bol incapator, mixeaza mai intai ouale cu zaharul , adauga uleiul, sarea, faina cernuta si amestecata cu praful de copt si cacao.

Incorporeaza dovlecelul ras, iar optional poti adauga si miez de nuca tocata.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa prajitura la copt, la 190 de grade, circa 25 de minute.

Cum se serveste prajitura cu ciocolata si dovlecel

Serveste prajitura dupa ce s-a racit, simpla sau cu zahar pudra deasupra.





Reteta Prajitura Cu Alune


Ingrediente prajitura

  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 250 g alune
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 130 g unt
  • 2 linguri zahar praf
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare reteta

Topiti 100 g unt si amestecati-l cu zaharul, ouale, faina, laptele, alunele macinate, coaja de lamaie si sarea. Omogenizati si turnati compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti prajitura la foc potrivit, circa 35 de minute. Lasati 10 minute sa se raceasca, apoi taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar praf.
Pofta buna!



PASTE NORMA




Ingredinete reteta : branza Ricotta, otet, rosii, spaghete, ulei de masline, usturoi, vinete,
Un festin de arome si gusturi care mai de care mai imbietor, intr-o mancare de paste cu iz italienesc!

Ingrediente: 450 gr spaghete, 2 vinete mari, 2 conserve a cate 400 gr rosii tocate, 150 gr ricotta, ulei de masline, 1 lingura de oregano, 4 catei de usturoi, 1 lingurita otet cu ierburi aromate, 1 legatura de busuioc proaspat.
Mod de preparare: Se taie vinetele in sferturi, se curata semintele, se taie fasii de aproximativ 1,5 cm grosime, apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un platou presarandu-se deasupra jumatate din cantitatea de oregano. Rosiile se taie bucatele, se amesteca cu usturoiul maruntit, se adauga si busuiocul tocat, si se stropesc cu putin ulei si putin otet cu ierburi aromate. Se pune amestecul intr-o tigaie si se adauga si fasiile de vinete. Se condimenteaza si se lasa la rumenit la foc mic. Spaghetele se fierb in apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata, se strecoara, pastrandu-se insa putina apa, se clatesc apoi cu putina apa rece si se pun din nou in oala. Se amesteca la sfarsit cu sosul de vinete, rosii si vedeturi. Se servesc calde cu branza ricotta si busuioc ras.
Pofta buna!