sâmbătă, 8 martie 2014

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti (8-9 mucenici)

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
  • 70 g ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 260 ml lapte de soia/lapte/apa
  • 1 varf sare
  • coaja portocala
  • nuca
  • miere

Mod de preparare – Mucenici moldovenesti

  • Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
  • Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
  • Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat di care formam ulterior mucenici in forma de 8. Le lasam la crescut 1 ora dupa care le pensulam cu purina apa calduta sau lapte de soia.
  • Coacem mucenicii in cuptorul preincalzit la 180°C,  pentru 15-20 minute.
  • Punem mierea pe foc 1-2 minute, pana devine mai lichida un pic.
  • Pensulam mucenicii moldovenesti calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divini de pufosi!