LEACURI DE LA BUNICA



In tara noastra avem o veche traditie în medicina populară (numită si "leacuri populare", "medicina babelor", "folclor medical", "leacuri batranesti" sau "leacuri babesti" ) pentru vindecarea bolilor, Leacurile tradiţionale folosite se încadreaza într-o varietate mare de remedii, provenite din: lut, minerale, plante, organe şi tesuturi de la animale sau produse de origine animala; ele sunt prezentate sub diferite forme şi sunt administrate, după caz, intern (pe gură) sau extern (aplicate pe suprafaţa corpului). 

Romania are inca un fond bogat de tratamente naturiste si retete pe baza de plante, păstrat de tarani, plugari şi pastori, de batranii satelor şi de localnicii de la periferia oraşelor. 


Din nenumaratele leacuri utilizate în diferite afecţiuni, am incercat sa redam cele mai folosite remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate.
 Usturoi în urechi pentru durerile de dinţi/ureche (câte un căţel în fiecare ureche) - o metodă din bunici străbunici, care dacă încă se mai practică, înseamnă că dă ceva roade.
Cartofi raşi cu spirt pentru durerile de gât, roşu în gât - acest leac îmi era necunoscut, însă o colegă de-a mea mă asigura că într-adevăr funcţionează. Tot ce trebuie să faci este să pui în tifon sau într-un săculeţ cartofii raşi, şi peste ei spirt, si apoi să îl ţii exact pe gâtul inflamat, timp de câteva minute.
Ghintura este o plantă care creşte în regiunile alpine ale ţării şi care este folosită cu succes în medicina naturistă. Una dintre utilizări se refera şi la diareea cronică, iar partea din plantă care se foloseşte în acest sens este rădăcina, care se ţine la macerat în ţuică sau alcool timp de o zi-două, şi apoi se bea din ea câteva guri (cam o jumătate de ceşcuţă). Gustul nu este plăcut, este amărui, dar colega mea garantează pentru efect imediat.
Oţetul şi spirtul în răceli (pentru febră) - cred că cele mai cunoscute leacuri, folosite în diverse forme, aşa mă "alinta" şi bunica mea când eram răcită: cu şosete înmuiate în oţet cu apă, cu frecţii multe cu oţet, cică să iasă răceala din corp, şi comprese cu spirt pe frunte. Este o metodă naturală şi neinvazivă de a scădea febra. Pe la ţară se mai foloseşte şi ţuica: acum nu ştiu ce să zic, nu garantez pentru miros!
Săculeţ cu sare grunjoasă pentru otite, dar şi pentru inflamaţiile din gât. Ţin minte când bunica îl încălzea pe sobă şi-l punea pe zona dureroasă.
Un remediu, pentru tuse mai ales, asemănător cu cel de mai sus, era săculeţul cu mălai copt, poziţionat pe capul pieptului, pentru a calma tusea.
Gargara cu sare sau "sarea în gât" este cel mai bun "medicament" pentru durerile în gât. Garantez 100%. Eu una aşa mă tratez: nu cu gargară, dar pun pe degetul arătător (spălat bine în prealabil) sare şi încerc să mă masez în gât (pe zona dureroasă (dacă se poate ajunge, dacă nu, ea oricum coboară), cât pot de mult cu acea sare. Nu e o senzaţie prea plăcută, ba chiar îţi vine să vomiţi, dar are efect garantat. Eu nici nu ştiu ce pastile de gât există.
Un alt leac băbesc este cel cu "ceapă la buric", pentru atunci când faci indigestie. Se taie o rondeluţă de ceapă, se dă prin oţet şi se pune la buric.
Cred că pentru "deranjamentele" la stomac sunt cele mai multe astfel de leacuri:
- o lingură de cafea cu oţet
- înghiţi vreo 5-6 sâmburi de măsline (pe acesta chiar l-am testat şi eu şi a mers)
- o linguriţă de orez
- sau pur şi simplu un ceai de mentă
Pentru arsuri (dacă eşti gospodină, nu ai cum să eviţi aceste mici accidente culinare) se foloseşte fie albuşul de ou sau frunzele de aloe vera direct pe arsură.
Pentru durerile de cap, funcţionează un soi de ceai de lămâie, preparat astfel: din două lămâi şi 250 ml de apă. Se taie lămâile în jumătate şi se fierb foarte bine în apă. O să aveţi senzaţia că este puţină apă, dar asta e şi ideea: să fie foarte concentrat. Ştiu pe cineva care a testat şi a mers.
Tăieturi - pe la bucătărie se întâmpla tot felul de accidente, iar mica incizie involuntară este inevitabilă, atunci când găteşti. Se mai întâmplă! Ca sa opresc sângerarea, eu pun sare pe rană, dar bunica mea mai aplica ceapă coaptă sau felii de ceapă crudă, pentru o cicatrizare mai rapidă.
Urticarie sau alergii - în general ţi se prescriu antihistaminice pentru astfel de afecţiuni; ei bine cu ceai verde, care conţine propriile antihistaminice naturale, astfel dacă beam 2-3 căni mari pe zi ( nu îmi plăceau deloc, dar funcţionau) - eu foloseam pentru urticarie remediul, care este o formă mai uşoară, pentru alergii este posibil să nu funcţioneze.
Flatulenţa este incomodă şi jenantă: dar poţi scăpa de ea printr-un ceai din ierburi, ca, gingerul, anasonul, coriandru sau mărar. Dacă nu le suporţi ca ceai, atunci le poţi folosi din plin în mâncare.
Şi constipaţia îţi poate da bătăi de cap, şi atunci e bine să acţionezi şi în lipsa medicamentelor. Uleiul de măsline amestecat cu puţină zeamă de lămâie ar face minuni.






Statisticile spun ca peste 80% din populatia adulta este afectata de dureri de spate, dureri care pornesc din partea inferioara a spatelui, de la noada, cum se spune in vorbirea populara, trec prin fese si se opresc la nivelul genunchilor sau coboara pana in talpi.

Adesea, durerile sunt atroce si ne oblige sa intrerupem orice activitate. Pe langa tratamentul antiinflamator, pe care-l recomanda medicul, de mare folos sunt leacurile babesti, naturiste si exercitiile simple.

Extract din radacina de lemn dulce

Intr-o sticla de culoare inchisa se pune o suta de grame de radacina de lemn dulce, bine uscata si macinata in rasnita de cafea, peste care se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar. 

Amestecul se lasa la macerat timp de zece zile, in sticla bine astupata. Dupa aceasta perioada, se filtreaza si din preparatul astfel obtinut se ia cate o lingurita de patru, cinci ori pe zi timp de doua saptamani. Daca e nevoie, tratamentul poate fi reluat dupa o pauza de zece zile.

Tinctiura de ardei iute

Intr-un borcan se pun 20 de ardei iuti, rosii, maruntiti, peste care se toarna tuica de tara, curata, tare, la 40 de grade. Borcanul se infileteaza bine si se lasa zece zile la macerat, langa o sursa de caldura, dupa care amestecul se strecoara si se pune in sticlute mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la rece.

Cu un tampon de vata se ia putin din aceasta solutie si se aplica pe locurile dureroase, de preferinta seara, inainte de culcare. Daca pielea se irita, ungeti cu alifie de galbenele.

Atentie! Pielea pe care se aplica tinctiura de ardei iute trebuie sa fie pefect sanatoasa, altfel apar usturimi de nesuportat. 

Cat timp umblati cu aceasta solutie, aveti grija sa nu duceti mainile la ochi. Dupa ce ati folosit-o, spalati-va bine pe maini cu apa si sapun din abundenta. Nu lasati solutia la indemana copiilor.

Exercitii simple

Mergeti prin casa in varful picioarelor, atat cat puteti. Cu timpul, veti putea din ce in ce mai mult.

Stand culcat, ridicati alternativ cand un picior, cand celalalt. Incercati apoi sa le ridicati pe amandoua in acelasi timp. Nu veti reusi din prima, dar nu renuntati.

Stati pe un scaun, mai scund decat cel pe care stati de obicei, la masa. Ridicati-va incet, fara sa va sprijiniti, in pozitie de drepti si apoi tot incet, asezati-va iar. Repetati exercitiul de cel putin zece ori.

Luati o bancuta, nu mai inalta de 20 de centimetri. Ridicati-va si coborati de pe bancuta, intai sprijinindu-va pe un picior, apoi pe celalat.

Statul numai in pat si lipsa miscarii pot agrava si intretine durerile de spate.

In durerile atroce, de mare folos poate fi si un saculet cu sare mare, grunjoasa, incalzita in prealabil intr-un ceaun, aplicat pe zona dureroasa. Se sta in pat, sub patura si pentru cel putin zece ore nu se mai iese din casa.

Sa avem sanatate! 

ALIMENTE CARE TE SCAPA DE DURERI DE STOMAC



Durerile de stomac iti pot face viata un chin, daca nu ai grija ce mananci. Exista insa alimente care pot ajuta in anumite situatii, fie ca e vorba de o indigestie, fie ca este vorba de reflux gastric (arsuri).

In genere, o persoana care are dureri de stomac va tinde sa nu manance nimic, pentru a nu-si provoca singur si mai multe probleme. Este o strategie, insa nu cea mai eficace pentru a scapa de dureri, arata Health.com.


Biscuitii sau painea prajita, spre exemplu, pot absorbi excesul de suc gastric, atunci cand aveti dureri de stomac. In plus, fibrele favorizeaza digestia si ajuta la tranzitul intestinal. 


Este bine sa alegeti mancaruri cu putine grasimi, deoarece acestea incarca stomacul inutil. Spre exemplu, puteti alege cartofi copti in loc de prajiti, carne fiarta in loc de carne gatita la cuptor sau prajita.


Refluxul gastric (produs din pricina inchiderii deficitare a valvei ce desparte esofagul inferior de stomac) poate aparea si din pricina unor alimente care nu sunt tolerate bine: e vorba de ceapa, menta, cafea, alimente bogate in zahar sau grasimi.


Acesta poate aparea si din pricina unei mese extrem de satioase sau din cauza mancatului in graba. Exista insa alimente care il previn, cum ar fi ovazul, ghimbirul, pastele, fasolea sau sucul de mere. 



Leacuri babesti contra transpiratiei pe baza de ceai de nuc cu miere.

Ceai de nuc cu miere

Compozitia : frunze de nuc proaspete sau uscate,miere,apa

Prepararea : intr-un vas cu 200 ml apa se pune un pumn de frunze proaspete sau o lingura de frunze uscate si se fierbe totul,acoperit cu capac,la foc domol pana scade la jumatate.Se lasa sa se racoreasca si se adauga si o lingura de miere la 100 ml ceai.


Administratrea : timp de o saptamana ,se beau cate 3 cesti de ceai de cate 100 ml ,dupa mesele principale.Concomitent ,in fiecare seara ,se aplica tot din acest ceai ,comprese pe portiunile care transpira cel mai mult.



 Cura cu lapte de capră are efecte imediate: redă vioiciunea şi optimismul, sănătatea generală, capacitatea de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul

Ştiaţi că laptele de capră este mai sănătos decît cel de vacă? Încă din vechime a fost cunoscut acest leac cu acţiune lentă, dar sigură pentru multe suferinţe. Este întăritor şi hrănitor. Prin compoziţia lui, mai bogată în substanţe benefice decît cel de vacă, laptele de capră are şi rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreşte evoluţia cancerului. Se găseşte greu, e adevărat, dar dacă aveţi ocazia să vă aprovizionaţi cu acest lapte, nu ezitaţi. În numai cîteva zile, o să-i simţiţi efectele terapeutice. Veţi fi mai fortifiaţi, mai cu poftă de viaţă. Întocmai ca locuitorii de pe înălţimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planetă.


Ideal pentru oase 


Chiar dacă sînt mai puţin agreate de crescătorii de animale, pentru că sînt neastîmpărate şi stricătoare, caprele sînt cele care dau cel mai sănătos lapte.Acest lapte fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC (în special cu localizare pulmonară), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere în greutate, cancere în forme incipiente, convalescenţe, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primăvară. Specialiştii spun că laptele de capră previne, prin aportul de minerale, anemia şi demineralizarea osoasă. Acţionează ca un medicament, înlăturînd slăbiciunea, redînd vigoarea şi optimismul şi ajutînd organismul să lupte cu boala. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.


Speranţă în tratarea cancerului


Laptele de capră, spre deosebire de laptele de vacă, conţine un acid organic puternic care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient, dar are efecte benefice şi în unele cazuri terminale, cu metastaza osoasă. În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se poate consuma în reprize scurte de 2-3 zile. Pentru astm, se fierbe lapte de capră cu flori şi frunze de păstîrnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi după 30 de minute se beau cîte 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capră se apropie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii pe care îl prezintă deseori laptele de vacă. Medicina naturistă recomandă laptele de capră roşie, deoarece capra neagră atrage soarele, iar cea albă îl respinge. Contra sterilităţii, se foloseşte o reţetă cu lapte de capră. Vreme de 49 de zile, se bea dimineaţă, la răsăritul soarelui, şi seara, la apusul soarelui, cîte o cană de lapte de capră proaspăt muls, în care se adaugă două linguri de suc obţinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de năprasnic.


Cîteva contraindicaţii


Pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, laptele de capră nu se administrează fără avizul medicului persoanelor cărora alimentele grase le dăunează (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cei care au renunţat la fumat, dacă nu au astfel de restricţii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile. În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14-90 zile, cîte 2-3 căni zilnic. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămînă din cură se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine. După primele 14 zile, rezultatele sînt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispar oboseala şi depresia, creşte rezistenţa la efort, apare creşterea în greutate şi o stare generală mai bună.


Laptele preferat în UE


Includerea laptelui de capră, normal sau îmbunătăţit în calciu, în dietă favorizează utilizarea digestivă şi metabolică a fierului, calciului, magneziului şi fosforului şi depozitele lor în organele ţintă. Alături de laptele şi brînza de capră, are proprietatea de a trata afecţiuni pulmonare, cardio-vasculare şi intestinale, şi laptele de măgăriţă. Iar în Asia şi în Caucaz, laptele de zebu. Produsele din lapte de capră sînt foarte apreciate în Uniunea Europeană şi în special în Franţa, unde a fost înregistrat brevetul cu numărul 2530952, care indică faptul că laptele de capră este şi un bun stimulator de creştere a părului. Dar mai este folosit şi în hrănirea bebeluşilor.


Reţeta longevităţii din Caucaz


Cei mai bătrîni oameni de pe planetă trăiesc în munţii Caucaz. Conform Guiness Book, cel mai faimos a fost azerul Shirali Muslimov, care a murit pe 2 septembrie 1973 la incredibila vîrstă de 168 ani. Acest lucru a atras atenţia cercetătorilor ruşi încă din 1940. S-a descoperit că localnicii consumă zilnic kefir din lapte de capră, după o reţetă ţinută secret generaţii la rînd. Kefirul este util în insomnii, nevroze şi alte afecţiuni la nivelul sistemului nervos, infecţii cronice de tip herpes. Mulţi specialişti recomandă kefirul în dieta bolnavilor de SIDA. De asemena, în cantităţi impresionante, se mănîncă usturoi, nuci, stafide, miere şi polen. Legumele şi fructele sînt foarte preţuite, iar din secretul longevităţii azerilor face parte şi Bahmaz, un suc natural din dude albe. Conţine mai mult de 30 de vitamine, minerale şi aminoacizi care luptă cu colesterolul. Medicii au descoperit cu stupoare că femeile continuă să aibă activitate menstruală mult după 55 ani, iar bărbaţii devin taţi la 80. Aşadar, laptele de capră face minuni.


Lactatele, cu bune şi rele


• - Laptele de vacă integral, neprelucrat, e bogat în grăsimi, majoritatea saturate. Un pahar de lapte conţine aceeaşi cantitate de colesterol ca o friptură de 100 g.

• - Laptele degresat conţine mai puţine grăsimi, dar şi lactoză şi proteine greu digerabile.
• - Laptele matern e bogat în acid omega 3, ingredient care lipseşte total din laptele de vacă.
• - Brînza dulce este cea mai bogată sursă de proteine.
• - Laptele bătut conţine bacterii lactice necesare pentru menţinerea florei bacteriene normale în intestin. Este mai uşor digerabil decît laptele crud.
• - Iaurtul preparat biologic (în casă) este mai dulce şi mai sănătos decît cel din comerţ. Este digerabil, asimilabil şi reface flora intestinală. Un iaurt bun, proaspăt, aduce aport de calciu şi scade colesterolul.
• - Zerul s-a dovedit extrem de valoros în tratarea sclerozei multiple. Acidul orotic (vitamina B13) fixează magneziul la nivel celular şi creşte valoarea energetică a celulelor muşchiului inimii, mărind astfel rezistenţa la efort şi stres. Proteinele din zer scad colesterolul, stimulează creşterea numărului de celule imunitare tip T, distrug bacteriile, stopează evoluţia tumorilor benigne şi maligne, SIDA , favorizează creşterea masei musculare, reglează greutatea, combat anemia şi vindecă guta.



31.03.2013

Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.
De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.




Sunt recomandate doua tipuri de tratamente(cure) cu oua de prepelita:
1. CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
2. CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.
Cum se deruleaza un asemenea tratament?
Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.
Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.
In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.
Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni.
Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. Este foarte important sa se consume oua proaspete:
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:
Se pot administra cate doua oua zilnic.
2.
Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:
Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:
Se pot administra cate trei oua zilnic.
4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:
In primele patru zile – cate trei oua pe zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi;
In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:
In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
In a treia zi – patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi – trei oua pe zi;
In a 50-a zi – doua oua pe zi.
Cate oua trebuie sa folosesc in functie de afectiunea de care sufar?
Ulcerul este o excavatie (creater) la nivelul mucoasei gastrice sau duodenale (prima portiune a intestinului). Boala ulceroasa se intilneste la orice virsta, dar incidenta maxima este la tineri.Pentru tratare si prevenirea ulcerului medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.
Tulburari digestive. Este normal sa aveti gaze din cand in cand, dar o cantitate excesiva de gaze, scaunele urat mirositoare si arsurile la stomac reprezinta semne ale unei functionari digestive defectuoase, o lipsa de substante nutritive, prezenta bacteriilor intestinale, functionarea lenesa a colonului si a stomacului. Aceste probleme lasate nerezolvate pot conduce la nenumarate afectiuni. Pentru tulburarile digestive medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.
Arteroscreloza considerata pana nu demult ireversibila, arteroscleroza sta la baza aparitiei majoritatii bolilor cardiovasculare (angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, arteriopatie obliteranta etc.) Pentru tratarea si prevenirea arteroscrelozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
Astmul este o boala inflamatorie a cailor respiratorii, care provoaca crize repetate de respiratie suieratoare, dispnee (dificultati de respiratie), senzatia de apasare in piept si tuse. Astmul este declansat de inflamarea cailor respiratorii. Pentru tratrea si prevenirea astmului medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
Anemia este o deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește in globulele roșii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe. O persoană anemică poate apărea adesea palidă și slăbită, poate simți că nu mai poate respira sau că leșină, sau o resimțire a bătăilor înimii în tot organismul. Datorita complexului de vitamine si minerale pe care oul de prepelita le contine dar si aportului de fier si fosfor acesta este indicat pentru tratarea acestei afectiuni prin cura cu 240 oua de prepelita.
Scleroza coronariana. Pana nu demult se credea ca bolile de inima reprezinta o stare cronica, care poate cel mult sa fie ameliorata, si nu vindecata, insa in prezent, oamenii de stiinta dau sanse de vindecare celor care sufera de o astfel de boala.Medicii de specialitate in boli de inima recomanda si tratamentul cu 240 oua de prepelita.
Colesterolul este un alcool policiclic de care se leaga acizii grasi, devenind astfel o grasime care se intalneste in aproape toate alimentele de origine animala. El este transportat prin intermediul sangelui in asociatii moleculare cu proteinele (lipoproteine). Pentru cei cu un nivel ridicat al colesterolului este recomandat tratamentul cu 240 oua de prepelita, dar si consumul de carne de prepelita deoarece aceasta are un aport foarte mic de colesterol.
Hipertensiunea arteriala este un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si diasistolice peste valorile medii normale admise. Boala se manifesta cu ameteli, dureri de cap, vajaituri in urechi, tulburari de vedere, iar cu timpul se visceralizeaza (adica deterioreaza functia unor organe vitale cum ar fi rinichiul, creierul, miocardul); in aceasta faza apar si simptomele organelor afectate. . Pentru tratarea si prevenirea hipertensiunii arteriale medicii de specialitate recomanda cura cu 120 oua de prepelita.
Rinichi. Boala cronica de rinichi este prezenta la pacientii care au o eliminare crescuta de proteine in urina. Odata instalata, boala cronica de rinichi poate conduce la presiune arteriala crescuta insotita sau nu de reducerea functiilor rinichiului si creste riscul de boli ale inimii sau ale sistemului circulator.Personal va recomand tratamentul cu 240 oua de prepelita care pe mine m-a ajutat in eliminarea caliculilor renali(pietrelor de la rinichi).
Diabetul este o boala de metabolism. In fiecare zi mancarea pe care o consumi este transformata in glucoza prin digestie. Glucoza trece in sange de unde ajunge in celule prin actiunea insulinei, un hormon deschizator de usi pentru glucoza.Celulele au nevoie de glucoza ca sa functioneze. Organismul produce prea putina insulina sau nu o poate folosi corect. Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule. Pentru tratare si prevenirea diabetului medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
TBC. Tuberculoza este cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis. La nivel mondial se estimeaza aproximativ 2 miliarde de purtatori. Ea afecteaza de obicei plamanii, dar si alte parti ale organismului, mai ales sistemul osos si creierul. Trebuie facuta diferenta intre infectie si boala.
Persoanele care sunt doar infectate nu se simt bolnave si nu au simptome. Infectia se poate prelungi toata viata, fara ca boala sa se declanseze. Putem contracta tuberculoza la orice varsta. Aceasta se transmite rapid, in special in randul populatiei defavorizate, cu accesibilitate redusa la medic si prost hranita. Pentru tratare si prevenirea tuberculozei medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare. Pentru tratare si prevenirea migrenelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
Nevroza este o afectiune psihica, cronica, caracterizata printr-o diversitate de simptome, intre care, in principal, sunt: astenia si insomnia. Boala este declansata sau / si intretinuta de factori din mediul de viata, suprasolicitanti (efort intelectual, traume psihice). Pentru tratare si prevenirea nevrozelor medicii de specialitate recomanda cura cu 240 oua de prepelita.
Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute. In tratarea si prevenirea bolilor de ficat medicii specialisti recomanda un regim alimentar riguros si cura cu 240 oua de prepelita.
Potenta. Aceasta rubrica nu mai are nevoie de nici un comentariu deoarece stim cu totii (barbati si femei) la ce se refera.Tratamentul cu 240 oua de prepelita mai este denumit si Viagra naturala.
Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:
Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu